Ravna Zemlja/Flat Earth

28. ‎maj ‎2015, ‏‎10:32:57

Ja prav ste prebrali,naslov teme je Ravna Zemlja ali Flat Earth.Je dober zalogaj še za tako odprt um.Ne morem,da se nebi dotaknil te teme:),ki je zopet postala aktualna zaradi GoPro kamer ter amaterskih poletov balonov in raket v višave naše Zemlje.
Na novo se je razvnela debata o RAVNI ZEMLJI ali FLAT EARTH teoriji,ki pa očitno ni teorija,ampak več tisoč let znano dejstvo.
-Horizont Zemlje je vedno raven,kamere,ki imajo ribje leče delajo horizont ukrivljen in izkrivljen,drugače je vedno raven.Raven okrog in okrog.Horizont je tudi vedno v višini opazovalca/pogleda/oči ni važno kako visoko greste,horizont se vedno dviga in je v višini oči,tudi pri 40,50km...višine,kar je nemogoče,če je Zemlja sfera s premerom 40,0750 km.Ko bi se dvigovali bi mogli gledati dol na Zemljo,ampak je prav nasprotno.In še nekaj-VODA ima vedno ravno površino,kamor koli se zlije,njena površina vedno ostane ravna in vzdržuje nivo ravnosti,zatorej oceani ne morejo tvoriti krivulje-Zemlje kot sfere,ki jo vidite na NASA+ESA slikah,to so vse CGI slike/COMPUTOR GENERATED IMAGES/RAČUNALNIŠKO USTVARJENE SLIKE.
Prvi ,ki je pravzaprav začel s teorijo,da je Zemlja okrogla je bil Pitagora iz Samosa okoli leta 500 p.n.št.znan je tudi v prostozidarskih krogih,kot Prvi Prostozidar...
Debato je na novo začel po Youtube Kanalu Matthew Boylan,ki je tak excentričen umetnik,ki je delal za Naso kot grafični oblikovalec/freelancer.Ukvarja se tudi z Stand Up komedijo v kateri razglablja o ravni zemlji,ampak kot sam rad pravi,da je šala na naš račun in ne njegov.
Če je Zemlja ravna in zaprt prostor je to v bistvu največja teorija zarote EVER.Ker v šusu odpadejo vesoljci,new age gibanje,kanaliziranje,mojstri modrosti,planeti,zvezde,galaksije....ni da ni,lahka tudi sam začnem brisati teme tle,ki se tičejo zgoraj naštetega:))Sem opazil,da bo to prva tema in informacija o Ravni Zemlji(zopet imam to čast)na Slovenskem.Ali nihče ne ve za to "teorijo"ali se je nihče noče lotiti!?Mislim,da se je edino Hrvaški 4D Portal razpisal o tem,nekaj časa nazaj,ampak se je naslanjal na podatke Flat Earth Society,ki pa je dezinformacijska inštitucija,ki jo je Eric Dubay tudi sam postavil na laž!


Razpravo je dodobra dodelal in popeljal dalje mladenič z imenom Eric Dubay,Američan,ki živi na Tajskem,kjer poučuje
Jogo in Wing Chun borilno veščino.Pogledal sem si vse njegove in Matthewove intervjuje in vse amaterske balonske in raketne polete,ki sem jih našel v višave naše Zemlje in priznam,teorija je bolj prepričljiva,kot okrogla teorija,kjer vse reši "čudežna gravitacija"ki je nihče ne more razložiti.Nekateri pravijo,kakšne veze ima,če je Zemlja okrogla ali ploščata?
Ima ogroooomne veze..
Prva je prepričanje in percepcija prostora v katerem živimo.
Nasa služi milijarde na temeljih okrogle Zemlje,tukaj so še njeni podizvajalci in razni pogodbeniki..potem so tu še fizika,astrofizika,doktorji,profesorji,opazovalci/teleskopi...
In najpomembnejše,da nam preusmeri pozornost,da nas popelje v realnost neskočnega vesolja brez kreatorja in kreacije,ki podpira veliki pok in evolucijo,da smo samo ena velika kozmična nesreča,ki se je razvila iz
opice in ne božanske kreacije.In še seveda-nepremičnine-koliko Zemlje leži čez Antarktično oviro,katera obkroža Zemljo?


Sodeč po največjem Ameriškem raziskovalcu z imenom Admiral Richard E. Byrd,je onkraj Antarktike zemlja,ki je velika kot Združene Države Amerike z veliko rezorsi,kot so oglje,uran,minerali in nafta...
Spodaj bom naložil video vsebine in razne povezave,sami raziskujte in si ustvarite mnenje,vem da je to šok za nekatere,češ da je to srednjeveški način razmišljanja.
Ampak vsaj poskusite boste videli,da je več dokazov,da je Zemlja ravna kot pa okrogla.Teorija okrogle Zemlje zelo močno vkoreninjena v naših možganih in jo nihče noče niti dati pod vprašaj.Eric Dubay je pripravljen debatirati o ravni zemlji s komer koli,bil je celo odstranjen iz forumov Alexa Jonsa,Davida Icka...
Pomislite,kaj vse potegne za sabo ravna zemlja,ki je seveda zaprt prostor.Zemlja naj bi bila nekakšno zaprto vesolje,nekakšna geotermična mlaka.Niti planeti niti zvezde ne obstajajo,kot jih mi razumemo.Ko gledate nočno nebo vi v bistvu vidite posledice KREACIJE,ki mu mi pravimo -SONOLUMINISCENCA(VIDEO SPODAJ/Star in A Jar)

-Vse kar vemo o vesolju je lahko laž.Edina resnica,je dejstvo da frekvenca/vibracija in polariteta tvorijo naše fizično vesolje.

Novinar v spodnjem video prispevku,je verjetno edini novinar v svetu,ki se je soočil z ASTRO KLOVNI

in jim postavil vprašanja in se soočil z njimi jim dal vedeti,da ljudstvo ve o obsežnosti laži,ki so jo prevlekli čez celoten svet.Poglejte si njihove reakcije,teh pataloškolažnjivih prostozidarskih astroklovnov.

KAKO JE NASA USTVARILA SFERIČNO ZEMLJO

Smešna stvar se je  zgodila na poti na Luno-dokumentarec-spodaj

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon

Bart Sibrel dobitnik,nagrade za režisersko delo,predstavlja njegov zelo cenjen(in zelo osovražen)sporen dokumentarec,ki prikazuje na novo odkrite "za kulisami"posnetke,ki so jih odstranili iz prve misije na luno,ki prepričljivo dokazujejo,da posadka ni nikoli zapustila zemeljske orbite.
Nikoli prej v vseh letih letalstva ni leteći stroj delal na svojem prvem poskusu in obenem tudi najbolj zapletenem,ki je bil kdaj ustvarjen,pristanek
na drugem planetu na svojem prvem potovanju in se vrnil s potovanja z posadko,ki je preživela,da pove zgodbo in to vse z tehnologijo 1960ih let,napram današnji tehnologiji,katere koli nacije na Zemlji z 50 letnim in več,tehnološkim napredkom,raket in računalnikov,tega podviga danes ni mogoče ponoviti,zato jim je spodletelo pri preprostih znanstvenih protokolih neodvisnega preverjanja in podvajanja.

Čustvena ekstaza in ponos,zamegljuje percepcijo večine ljudi o realnosti s katero jo je oblast prevarala,da je povečala domačo moralo v času izjemnega civilnega nemira pred nepriljubljeno Vietnamsko Vojno.
Po besedah Williama Kaysinga šestletnega NASINEGA izvajalca na "Apolo"misijah,je tajni medresorski memo ocenil verjetnost za preživetje posadke na lunarni misiji v prvem poskusu z tehnologijo 6oih let,ocena je bila 1:10.000.Edini način,da bi se zagotovil uspeh in ne tvegati smrt posadke v živo na mednarodni televiziji je bil pretkani blef,iznajdljive Nixonove administracije,skupaj z njihovimi dobro poznanimi kolegi v CIA.To je razlog,zakaj je vračajoča posadka videti tako potrta in ne zmagoslavna,na tiskovni konferenci,saj so jo izsiljevali v laž o domnevno največjem dosežku človeštva na škodo svojih duš.

Vesoljska tekma v 50 in 60ih letih ni bila nič drugega,kot kako visoko lahko gredo in da lahko priredijo in potrdijo 500 letno laž sferične Zemlje in heliocentričnega sistema in nas s tem še globlje pahnejo po poti velikega poka,evolucije in stran od božje kreacije.

Mirosław Hermaszewski
Kaj pravi upokojeni Poljski Astronavt,o naši ljubi Zemlji-video spodaj

Astronauts Gone Wild "you jokers didn't go anywhere near the moon!"

Takole NASA ponaredi VSE

Update 15.6.2017

 

Tole je res dober prispevek in pokazatelj,kako z virtualno tehnologijo in visečimi pasovi AstroKlovni uprizarjajo trike lebdenja in lastnosti predmetov v "breztežnostnem"prostoru.

To je skoraj nemogoče razumeti,to že presega meje razuma,ki jo obsega ta LAŽ,da ti Klovni

zavajajo celoten svet,se smejijo,pametujejo,afne guncajo in diskreditirajo s tem vsemogočnega kreatorja(kar je tudi št.1 razlog te laži) in v to past lažne realnosti vpijajo mase ljudi,Faking unbelievable!!

KO ASTRONAVTI VSTANEJO OD MRTVIH...

Na pol poti med letom iz Balija do Los Angelesa rodila deklico ampak so pristali na Aljaski?

 

Let letalske družbe China Airlines se je končal z eno potnico več. Med poletom z Balija v Los Angeles se je namreč rodila deklica.

Letalo je moralo zasilno pristati, potem kot je med 19-urnim poletom Tajvanki odtekla voda. Zaradi dogajanja je pilot zaprosil za nujni pristanek na Aljaski, saj ni želel ogroziti zdravja novorojenke, ki se je rodila osem tednov prezgodaj, in njene mamice.

Na sferični Zemlji nima smisla ampak na ravni Zemlji ni dvoma!

 

POMNITE,DA NE OBSTAJA IZMERLJIVA KRIVULJA ZEMLJE,NIHČE JE NITI NE UPORABLJA,NE GRADITELJI CEST,ŽELEZNIC,MOSTOV,TUNELOV NITI PILOTI,PODMORNIČARJI,MORNARJI..

ZGORAJ IN SPODAJ JE IZRAČUN ZA IZMIŠLJENO ŽOGASTO ZEMLJO KAKO NAJ BI KRIVULJA POTEKALA...

Na lep čist dan vidim iz Celja,Kamniško Savinjske Alpe oddaljene 50,71Km zračne linije.

S kalkulatorjem krivulje zemlje,bi morale alpe izgledati tako,kot na spodnji sliki,nagnjene in za 158m manjše,AMPAK TEMU NI TAKO!Če se bom spomno ob priliki jih bom slikal.

Krivulja Zemlje:Iz palcev,čevljev in milj sem pretvoril v centimetre,metre in kilometre.
V "Chambers" Matematični litaraturi je krivulja Zemlje določena pri 20,154 Cm na vsak 1,6 Km.To je pri Ekvatorijalnem obsegu Zemlje
40,075km.

Se pravi,da bi obzorje/horizont moral vpadati pri vsakih 9,65Km -skoraj 7,31m.Pri 48,28Km bi vpad bil skoraj 182,87m pod obzorjem Zemlje...in tako dalje.
Tisti,ki živite na Slovenski obali bi lahka ta poizkus naredili s teleskopom proti Italiji,ki je oddaljena približno od 25Km pa do 30 km ravne linije,recimo od Portoroža,Kopra..

Pa še seveda Uradna Hitrost Zemljine rotacije.
Pri ekvatorju,kjer je obseg Zemlje 40,070 kilometrov in dan dolg 24 ur je hitrost rotacije 1670 kilometrov na uro.Ta hitrost se nekoliko zmanjšuje,odvisno od zemljepisne širine,recimo pri ZŠ 45 stopinj,ker 45=707 in hitrost je 707x1670=1180 kilometrov na uro.To formulo lahko uporabite za hitrost rotacije pri katerikoli zemljepisni širini.Potem se Zemlja vrti okrog sonca z hitrostjo 107.000Km na uro.Potem se Sončni sistem vrti okoli galaktičnega centra z hitrosjo 675,000 kilometro na uro in še naša galaksija naj bi drvela skozi vesolje z hitrostjo 3,600,000 kilometrov na uro.

Če vse skupaj združimo dobimo:
1,670 + 107,000 + 675,000 + 3,600,000 = 4,383,670 Km/H
Z drugimi besedami,mi drvimo skozi vesolje s  4,4 milijoni kilometri na uro,čeprav se nam zdi,kot da smo čisto pri miru???"Verjetno smo a ne?"
Zatajili smo lastne občutke,zaznavanja,percepcijo realnosti,opazovanja,videnja.Nekaj časa razmišljajte o teh hitrostih,ker WTF!!!


VAKUM VESOLJA

Še eno vprašanje na katerega NASA noče odgovoriti.Trdijo,da na neki določeni višini "gravitacija"postane šibkejša in šibkejša,dokler
se magično preda "vesolju"ki je vakum,kateri omogoča astronavtom,satelitom...da prosto lebdijo za vedno brez padca nazaj dol k Zemlji.
Kot prvo,je fizično in filozofsko nemogoče da "neskončen ne-gravitiziran vakum vesolja" obstaja zraven in ne ločen na noben način od
ne-vakumsko,gravitizirane atmosfere.Kot drugo,nobena amaterska raketa,balon ali katera druga tehnologija ni bila sposobna doseči,te
domnevne višine,kjer bi preprosto lebdel in ne padel nazaj na Zemljo.
To je zato,ker astro-klovni sploh niso v vesolju in preprosto snemajo efect lebdenja z triki kamere,zelenimi ekrani,žicami,temnimi bazeni in z tako imenovanimi "zero G avioni".Realnost je,kot star pregovor gre "Kar gre gor,mora pasti nazaj dol"in ne zaradi "gravitacije"ampak zato,ker se predmeti vedno dvigajo/padajo glede na relativno gostoto njihove okolice.
Balon iz helija se dviga,ker je lažji od kisika,dušika in ostalih elementov,ki ga obkroža.Kamen pade direktno na tla,ker je gostejši od zraka,ki ga obkroža.To je vse.Helijev balon,se ne izogne "gravitaciji"na skrivnosten način,medtem ko,kamen ji je pa izpostavljen,
ampak,kar je znano že tisočletja pred Newtonovo neumno teorijo,predmeti se naravno dvigajo/padajo proti njegovi lastni gostoti.

BBC: Connections (1978) - The Wheel of Fortune(Prepovedan dokumentarec..Kako je koncept Ravne Zemlje privedel do iznajdbe Ure!!

200 Dokazov,Da Zemlja Ni Vrteča Krogla Videoknjiga

Flat earth conspiracy-Matthew Boylan,nekdanji Nasin grafični oblikovalec!

Admiral Richard E. Byrd - South Pole Video Interview

Zanimiv članek iz leta 1907The Hawaiian gazette., January 11, 1907,o rokopisu,ki so ga našli v bakrenem cilindru in v katerem je bil zemljevid,ki je prišel v Honolulu iz budističnega templja iz gora centralne Japonske.To je zemljevid sveta,ki so ga naredili pred 1000 leti.Zemljevid je narisan na principu Merkatorjeve projekcije,ki prikazuje severni pol v centru kroga.Zanimivo pa je,da izven Antarktičnega kroga se nahajajo kontinenti,to je prvi takšen zemljevid,ki sem ga videl in se perfektno navezuje z besedami Admirala Byrda,ki je rekel,da onkraj Antarktičnega ledu leži ozemlje veliko kot ZDA.

In če pogledate zemljevid je od Južne Amerike preko Antarktičnega obroča prav takšen kontinent.

Star In a Jar (Sonoluminescence) The Stars Above Are Close and Tiny In Reality

Infrardeč Horizont 10.0584 km višine

Amazing flight of a balloon to the edge of space

Amateur rocket reaches 121,000 ft

Še nekaj slik modela Ravne Zemlje.

Zastava Združenih Narodov,ki v bistvu prikazuje model Ravne Zemlje,ki je na

zgornji sliki!?

DOKAZ,KI POTRJUJE OBSTOJ NEBESNEGA SVODA AKA FIRMAMENT!!

Yellow-Diva-Firmament

Za še bolj podrobno razumevanje,geocentrične ravne zemlje priporočam ogled videa,kjer

Kanadski kolega bere iz knjige avtorice Gabrielle Henriet z naslovom - Heaven and Earth  z neverjetno odlično video vsebino,ki se prilega tekstu.

Biblija in ploščata zemlja

Job 38:14
Zemlja je prevzela obliko kot glina pod pečatom;
in vse, kar je na njej, se kaže kakor v oblačilu.

Job 38:14 (Hrvaška)
Zemlja tad uze oblik kao glina pod kalupom, i sve izroni, opervaženo.

Razodetje 20:7-9 (Slo)
Teh je po številu kakor peska ob morju.In napredovali
so po zemeljski širjavi ter obkolili tabor svetih in ljubljeno mesto.

Razodetje 20:7-9(Hrvaška)
Vidio sam ih kako su se okupili na prostranoj poljani
i opkolili Božji narod i njihov voljeni grad. Ali uto s neba sune na njih oganj i proždre ih.

Revelation 20:7-9
And they went up on the breadth(prostranost) of the earth, and compassed the camp of the saints about,
and the beloved city: and fire came down from God out of heaven, and devoured them.

Razodetje 20:7-9(Grško)Original
καὶ ἀνέβησαν ἐπὶ τὸ πλάτος τῆς γῆς καὶ ἐκύκλευσαν τὴν π
αρεμβολὴν τῶν ἁγίων καὶ τὴν πόλιν
τὴν ἠγαπημένην. καὶ κατέβη πῦρ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καὶ κατέφαγεν αὐτούς·

Prevod prve vrstice--So korakali po širini zemlje....
Grška besdeda Platos-πλάτος pomeni=širina,oziroma debelina in je geometrijski izraz in je druga dimenzija v prostoru.Označena kot najkrajša od ploskovnih površin.
Se pravi so korakali po širini/ploskvi zemlje,ali pa..so korakali po ploščati širini zemlje.

The Book Of Enoch/Henohova Knjiga 53:7

“And these mountains shall become flat like earth in the presence of His righteousness, and the hills shall become like a fountain of water. And the righteous ones shall have rest from the oppression of sinners.”

Slovenski prevod:"In te gore bodo postale Ravne kot Zemlja v prisotnosti Njegove pravičnosti in hribovje bo postalo,kot vodnjak.In pravični se bodo spočili od zatiranja grešnikov"

PRVA SAMUELOVA KNJIGA

Ana se zahvaljuje Bogu

Iz prahu vzdigne neznatnega,
iz blata potegne ubogega,
da ju posadi med kneze
in jima odkaže častni sedež.
Zares,GOSPODOVI so stebri zemlje,
nanje je postavil zemeljski krog.

Sateliti

Sateliti obstajajo,ampak ne kot mi mislimo...Dobra najdba!

Pripravil in uredil:

Leon B.

Comments: 20
 • #20

  Mitja (Thursday, 11 July 2019 14:06)

  ?

 • #19

  Robert (Friday, 05 July 2019 02:27)

  Tako imenovanih “dobrih optičnih” pogojev (prej bi jih imenoval idealni oz. teoretični), ne moremo doseči zaradi izhlapevanja morja, ki na določeni distanci “zamegli” pogled v daljavo.. (?) Čeprav se je pred časom pojavila fotografija narejena iz J Amerike do gore v Afriki...

 • #18

  Mitja (Wednesday, 17 April 2019 12:54)

  Impaler,

  odlična matematika (preverjeno)! Vendar pa:
  - dimnik v Tržiču (Monfalcone) je visok 150m (gradbena višina glede na tla). Povprečna nadmorska višina Tržiča je 7 m. Torej si lahko z nadmorske višine gledišča 3 m videl dimnik od višine 41 m naprej. Višine okoliških objektov so od 18-81 m, torej si jih lahko videl.
  - če si višino gledišča ocenil za 3 m premalo, je dimnik in okoliški objekti viden od višine 32 m naprej.
  - zaradi ukrivljenosti zemlje je vrh 150 metrskega dimnika na 30,9 km za 4 cm bolj oddaljen kot pa njegov temelj. To je dosti manjša razlika, kot pri bližnjem opazovanju. Enako velja za gore; same po sebi so dosti bolj nagnjene, zato ne moremo razlikovati njihove nagnjenosti 1 km ali 100 km od nas.
  - 1 m v višini gledišča lahko prinese 10 ali več metrov v opazovani nadmorski višini.
  - Bistveno pa je to; če bi bila zemlja ravna, bi lahko opazovalec stal v Kopru čisto ob morju, pa bi lahko videl mejo med morjem in kopnem v Tržiču, v dobrih optičnih pogojih pa vso italijansko obalo in celo Ararat.
  LP
  Mitja

 • #17

  Impaler (Tuesday, 16 April 2019 04:45)

  Zadnjič sem z daljnogledom sedel ob morju na klopci v Žusterni (recimo, da sem bil 3m nad morjem). Ker je bil zrak dokaj čist, sem lahko z daljnogledom opazoval dimnik od termoelektrarne v Tržiču (Monfalcone), ki je po zračni črti od mene bil oddaljen okoli 30,9 km. Lahko sem opazoval tudi precej nižje stavbe poleg dimnika. Po teoriji okrogle Zemlje bi moral videti obzorje na 6,18km, dimnik bi pa moral imeti zaradi ukrivljenosti Zemlje skoraj 48m višine skrite pred mojim pogledom za obzorjem in bi moral biti seveda nagnjen proč od mene. Nič od tega ni bilo res. Dimnik je bil viden v celoti od tal do vrha. Debunkajte moje opazovanje z vašimi.

 • #16

  Carl Sagan (Friday, 08 February 2019 07:49)

  Star sem 13 let pa te lohk debunkam.
  Zemlja ni ploščata, ker teorija gravitacije to preprečuje. Vsa snov se bo gibala proti točki z največjo gravitacijo. Rakete navidezno letijo postrani ravno zato, ker je zemlja okrogla.

  PS: Citiranje biblije ničesar ne utemelji.

 • #15

  Andro (Sunday, 23 December 2018 00:35)

  Tudi stekla na avionu so konveksne leče, 1985 sem opazil, da ukrivljao sliko če gledaš navzdol. Optik bi to lahko vedel.

 • #14

  Mitja (Wednesday, 25 July 2018 12:08)

  ...ja...

 • #13

  Darja (Sunday, 22 July 2018 04:58)

  Bravo, odlično si povzel vse skupaj...samo, ko bi še zavedena populacija lahko spregledala...spregledala...da se ne vrtimo in da se večini samo (Za)vrti v glavi..

 • #12

  Mitja (Thursday, 17 May 2018 11:05)

  Nadvse zajebana! Namreč, če bi se teorija ravne Zemlje izkazala kot verodostojna, bi to nasprotovalo stoletja staremu dejstvu, da Kitajci hodijo z glavo navzdol...

 • #11

  Simon (Thursday, 22 March 2018 12:09)

  Zadeva je zajebana.

 • #10

  damijan (Friday, 09 February 2018 06:51)

  Ravno imam malo časa, pa bi mogoče........Ali pa tudi ne........No, pa naj bo.
  Vendar pa najprej.....vprašanje: Potrebuješ za takšno teorijo kakšno posebno šolo, ali sploh ne potrebuješ šole?

  Nekomu s takšnim miselnim vzorcem, sicer ne morem dokazat ,da je zemlja okrogla, lahko pa dokažem nekaj nasprotnega, in sicer:
  Lahko dokažem, da je žoga ploščata!
  Zato sicer ne potrebuješ nikakršne šole, nobenih zapletenih izračunov, etc.... Držali se bomo samo osnovnega načela, ki se ga ( neomajno) držite zagovorniki ploščate zemlje.

  Ko pogledamo žogo, kaj vidimo?
  Če zanemarimo čisto vse, kar smo se naučili, -so nas naučili,- učitelji,znanstveniki, življenje, izkušnje,(NASA?)........
  Potem vidimo-OKROGLO PLOŠČO.....In to, dragi moji, je resnica, to je temelj ,edini ki mu gre zaupati. Edino naše oči ,ne lažejo,medtem ko vsi ostali, ter vsa ostala dejstva, pa lažejo.
  Dejstvo je, da je ne moremo videti nikakor drugače, kot okroglo ploščo, naj jo gledamo iz katerega koli kota,ali smeri, v mirujočem, ali gibajočem stanju- zmeraj vidimo-okroglo ploščo!
  Povsem enako, kakor z našo zemljo!
  Kako potem vemo da je žoga, ali zemlja okrogla?
  Nam ni treba, saj jo vendar vidimo, in to je edino dejstvo, ki resnično šteje.

  Obstaja pa tudi droben tisk, opozorilo pravzaprav, ki govori takole:
  NIKAR ,IN POD NOBENIM pogojem, pa žoge ne poskušajte prijeti, obrniti,zavrteti, vreči,potočiti,brcniti......ali se na kakršenkoli način z njo igrati..........

  ODKRITJE bi lahko imelo zastrašujoče posledice!

  (PS .zdaj pa hitro po žogo)

 • #9

  Mitja (Friday, 20 October 2017 12:03)

  "Obstajajo denarne nagrade za dokazailo kuglaste zemlje"...Prosim za napotke glede tega, kdo ponuja nagrado, 5 do 15 jurjev nikakor ne bi zavrnil.
  Inštrukcije nudim brezplačno.
  Glede psevdoznanosti...smatraš Pitagorin izrek za psevdoznanost? Uporabil si ga za dokaz ravne zemlje.

 • #8

  Leon B (Friday, 20 October 2017 10:29)

  Obstajajo denarne nagrade za dokazailo kuglaste zemlje,pa se tam prijavi in računaj kolikor želiš pa še zaslužil boš od 5 do 15 jurjev,pa pridi pol nazaj povedat,bom čez celo stran napisal,da je zemlja kugla!Sem ti napisal,da se ne ukvarjam več z ali je kugla ali ravna,ker je dokazano ravna,prava znanost je merljiva,opazovana in ponovljiva.
  Psevdoznanost pa računa do onemoglosti in ti si del te znanosti.No se čujemo ko osvojiš nagrado ajde..

 • #7

  Mitja (Thursday, 19 October 2017 12:32)

  No, ko si iz Savudrije videl Italijo, ali si videl najnižjo točko obale ali morda kaj drugega?
  Mimogrede, matematika za izračun višine na https://github.com/dizzib/earthcalc je napačna. Če potrebuješ inštrukcije iz srednješolške matematike...preden prideš do trikotne Zemlje...

 • #6

  Leon (Monday, 16 October 2017 09:55)

  Velikokrat sem iz Savudrije videl Italijo,ne vedno ampak takrat še slišal nisem za geocentrizem,zdelo se mi je pa zanimivo.Ne vem v katero smer misliš,da bi bil presenečen ZDAJ,kajti Zemlja je dokazano Ravna;)niti se ne ukvarjam več z ali je Kugla ali Ravna,sem šel naprej,zakaj je temu tako in kaj to pomeni...

 • #5

  Mitja (Friday, 13 October 2017 12:18)

  Leon,

  ali si poskusil pogledati s slovenske na italijansko obalo? Morda boš presenečen...

 • #4

  Simon Markovič (Tuesday, 10 October 2017 10:10)

  Lep povzetek moram reči. Dotaklnil si se bistva. Lepo.
  Dopolnil bi nekaj kar mene bega. Namreč pri hitrosti/rotaciji zemlje, sonca, osončja, galaksije zastavi bralcu vprašanje zakaj je po vsej tej rotaciji zvezda severnica čez vso zgodovino na severu? Znano je da so jo slikali že praljudjev jamah saj so se na njo tudi ozirali. Prav tako time laps oz pot ozvezdja čez noč naredi popolen krog ...

 • #3

  TheGlobe (Friday, 21 July 2017 02:01)

  14.226 fotografij projekta Apollo.

  https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums/

  The flat earth society has members all around the globe!

 • #2

  adam (Monday, 05 June 2017 07:02)

  Lepo so nas nagnili!

 • #1

  nelnexuss (Tuesday, 02 May 2017 04:36)

  Zanimivo